Brza detoksikacija organizma
Trovanje hranom, pićem, akoholom ili iznenadna dijareja mogu se dogoditi bilo kome, bilo kada i bilo gdje. Simptomi mogu da variraju od blagih, poput mučnine, gasova, grčeva i nadutosti do teških, praćenih jakom dijarejom, povraćanjem, povišenom temperaturom, slabošću, glavoboljom i dehidratacijom. I kod sumnje da hrana nije ispravna, potrebno je djelovati brzo kako ne bi došlo do trovanja. Upravo u takvim situacijama prva pomoć jesu takozvani enterosorbenti koji za sebe vežu toksine i pomažu njihovo izbacivanje iz organizma. Ovo je najbrži način da se spriječe dalje komplikacije trovanja hranom.

Šta su enterosorbenti? To su supstance koje, poput spužve, mogu apsorbovati štetne materije unutar gastrointestinalnog trakta. Ovo je jedna od najsigurnijih i najefikasnijih metoda za uklanjanje toksina kako u vanrednim situacijama, tako i tokom planirane detoksikacije organizma. Mogu da se koriste u prevenciji, ali i tretmanu stanja povezanih sa intoksikacijama različitog porijekla. Iako sama riječ enterosorbent nije uobičajena, njihova primjena je poznata vijekovima. U prošlosti su se često koristili u vidu uglja ili različitih tipova gline kod trovanja, žutice, dijareje, dizenterije i drugih gastrointestinalnih bolesti. Danas se koriste poboljšani proizvodi koji za sebe mogu da vežu i eliminišu različite toksine, a da pri tom ne štete organizmu.

Jedan od najsnažnijh enterosorbenata je Filtrum, patentirani proizvod na bazi hidroliziranog lignina. Zbog svoje specifične strukture i velike aktivne površine, lignin ima izuzetno širok spektar djelovanja i mnogo veći sorpcioni kapacitet u poređenju sa drugim proizvodima (1000 puta je efikasniji od aktivnog uglja u neutralisanju patogenih bakterija iz trakta).

Filtrum je jedinstveno i prirodno rješenje za brzu detoksikaciju organizma i koristi se u slučajevima trovanja hranom i akoholom, te drugim toksičnim supstancama (teškim metalima, bakterijskim toksinima, endotoksinima, alergenima i drugim). Efikasan je kod dijareje različitog porijekla, uključujući i putničku dijareju. Filtrum ima mnogo prednosti: prirodan je proizvod i dobro se podnosi, klnički je ispitan, siguran je za djecu i odrasle, ne škodi crijevnoj mukozi, nije toksičan i potpuno se izlučuje stolicom iz organizma u okviru 24 sata. Mogu da ga koriste i mala djeca, trudnice i dojilje uz konsultaciju sa ljekarom. Siguran je i kao dodatak drugim medicinskim protokolima kako bi se ubrzala detoksikacija i oporavak, s tim što treba voditi računa da se uzima odvojeno od lijekova, najmanje sat vremena ranije.

Filtrum možete pronaći na www.svakodobro.ba

HEMOFARM d.o.o. Banja Luka
Novakovići bb
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

tel. +387 51 331 650

infobl@hemofarm.com

Compliance Reporting Portal