Šira ponuda OTC lijekova za pacijente u BiH
15. decembar 2021.
Šira ponuda OTC lijekova za pacijente u BiH

• Od ovog novembra Hemofarm za tržište BiH prometuje poznate proizvode kompanije Sanofi, poput Buscopana, Bisolvona i Dulcolaxa.
• U okviru sporazuma o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u 20 evropskih zemalja, Štada i Hemofarm za potrošače u BiH učiniće dostupnim šest brendova francuske kompanije Sanofi.
• „Naš cilj je da na svaku bolest ili tegobu odgovorimo adekvatnim lijekom ili preventivom. Širenjem našeg asortimana brendovima kao što su Buscopan, Bisolvon i Dulcolax, potvrđujemo koliko smo pouzdan partner ljekarima, farmaceutima, pacijentima i potrošačima širom zemlje.”

Banjaluka, 14. decembar 2021. – Hemofarm koji posluje u okviru Štada grupe, preuzeo je distribuciju i prometovanje asortimana OTC (lijekovi koji se izdaju bez recepta) brendova kompanije Sanofi, čime je dodatno proširio ponudu proizvoda za pacijente u BiH. Bisolvon, Buscopan i Dulcolax samo su neki od poznatih brendova koji su pokriveni ugovorom između Štade i Sanofija, a biće dostupni u BiH posredstvom Hemofarma.

Sredinom ove godine Štada i Sanofi zaključile su sporazum za 20 evropskih zemalja, među kojima je i BiH, na osnovu kojeg će Štada biti nadležna za distribuciju i prometovanje Sanofijevog portoflija na ovim tržištima. Sporazum dvije multinacionalne kompanije obuhvata distribuciju oko 50 Sanofijevih brendova, među kojima su proizvodi za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za bolji rad organa za varenje itd. Na tržištu BiH biće dostupno šest brendova: Buscopan, Bisolvon, Dulcolax, Essentiale Forte, Allegra i Enterogermina.

Prema riječima generalnog direktora Hemofarma Ronalda Zeligera, ova kompanija svakodnevno potvrđuje koliko je važan puzdan partner pacijentima i potrošačima u BiH, kao i cijelom zdravstvenom sistemu. „Naš široki portfolio lijekova i medicinskih sredstava konstantno se proširuje i unapređuje, te nudi savremena farmaceutska rješenja kao odgovor struke i nauke na brojne bolesti i tegobe pacijenata. Dodavanjem novih brendova kao što su Bisolvon, Buscopan i Dulcolax, Hemofarm potvrđuje koliko je pouzdan partner ljekarima, farmaceutima, pacijentima i potrošačima širom zemlje, jer nudi moderna rješenja za različite zdravstvene probleme ljudi“, ističe direktor Zeliger.

Na ovaj način, Hemofarm na početku zimske sezone proširuje postojeći portfolio brendova za kašalj, prehladu i respiratorne bolesti, kao i kategoriju digestivnog zdravlja.
HEMOFARM d.o.o. Banja Luka
Novakovići bb
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

tel. +387 51 331 650

infobl@hemofarm.com

Compliance Reporting Portal