Kreni od sebe
02. oktobar 2023.
Dio novca od prodaje probiotika Hemofarm izdvaja za podršku roditeljskim kućama u BiH

Banjaluka, 02. oktobar
- Kroz akciju pod nazivom „Kreni od sebe“, kompanija Hemofarm će do februara 2024. dio novčanih sredstava od prodaje probiotika izdvajati za nabavku opreme roditeljskim kućama u BiH u kojim borave djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji.

„Djeca koja se bore sa karcinomom i njihovi roditelji jesu istinski heroji. Njihova borba za zdravlje je ogromna, hrabra i svakodnevna. Svi mi, na različite načine, možemo da doprinesemo njihovoj borbi, jer u nju ne moraju da idu sami. Ona ne mora biti samo lična. Upravo ova akcija je naš način da pomognemo, jer je važno krenuti od sebe, krenuti od pojedinca. Tako možemo učiniti društvo boljim mjestom za život. Za nas u Hemofarmu podrška zajednici je naša potreba i dio naše svrhe, jer naš primarni zadatak jeste briga o zdravlju ljudi. Ova kampanja spaja ljude u dobru, jer zajedno nismo kap, nego more“, rekao je direktor Hemofarma u BiH Saša Urošević.

Pod okriljem udruženja „Srce za djecu“ i „Iskra“ u Bosni i Hercegovini, pri kliničkim centrima u Sarajevu i Banjaluci, djeluju dvije roditeljske kuće, a uskoro se očekuje i početak rada i treće kuće u Tuzli.

“Godišnje u BiH oko 100 djece oboli od neke maligne bolesti. Kada znamo da dječiji život nema cijenu onda je ova brojka ogromna. Zato, hvala svima koji pomognu da što lakše dođemo do bar jednog izliječenog djeteta”, izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Predsjednik Udruženja roditelja “Iskra” Milan Berić ističe da ovo udruženje, kroz boravak u Roditeljskoj kući, oboljeloj djeci pruža i psiho-socijalnu podršku, te mogućnost školovanja za osnovnoškolski uzrast: “Jedan od najvećih i najvažnijih naših projekata jeste upravo Roditeljska kuća koja služi za vanbolnički smještaj oboljele djece i njihovih porodica koji ne moraju sve vrijeme liječenja provesti na Odjeljenju dječje hematoonkologije UKC RS. Značaj Roditeljske kuće ‚Iskra‚ utoliko je veći, jer roditelji mogu da vrijeme provedu zajedno i ne budu sami u svojoj brizi i bolu. Hemofarmova podrška za nas znači mnogo, jer će se sredstva biti uložena u nabavku opreme koja je potrebna za svakodnevni život u kući“.

Akcija „Kreni od sebe“ je jedna u nizu aktivnosti koje Hemofarm, kao domaća kompanija u BiH, provodi, pokazujući odgovornost i posvećenost zajednici kroz podršku zdravstvu, privredi i društvu u cjelini.
HEMOFARM d.o.o. Banja Luka
Novakovići bb
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

tel. +387 51 331 650

infobl@hemofarm.com

Compliance Reporting Portal