Nabavljena oprema za još četiri zdravstvene ustanove u BiH
05. jun 2021.
Banjaluka, 17. maj – U okviru druge faze akcije kompanije Hemofarm "Superheroji maske nose ispod očiju", sredstva prikupljena od prodaje probiotika upotrebljena su za nabavku opreme za još četiri zdravstvene ustanove u BiH. Ovom prilikom donirano je 1800 komada brzih antigenskih testova i 2000 pakovanja dezinfekcionih sredstava domovima zdravlja u Trebinju, Tešnju, Gradačcu i Modriči vrijednosti od oko 40.000 KM.

„Mogu da kažem da superheroji nastavljaju u sličnom ritmu i da najavim nastavak akcije u okviru koje ćemo, od maja do jula, nastaviti odvajati dio sredstava za zdravstvene ustanove u zemlji, ali sada od prodaje Hemofarmovih vitamina i minerala, Magnetransa, Imunocinka, Polivita b plus i Eunova Duo Protect K2D3. Ovo je jednostavno naša reakcija na izuzetno pozitivne povratne informacije zdravstvenih radnika i građana koje su nam potvrdile da radimo dobru stvar i samim tim nam pružili dovoljan razlog za nastavak. Upravo su vitamini i minerali esencijalni, ne samo u prevenciji i terapiji Covid-19, nego u post-covid stanjima umora i vraćanja energije. Smatram da se o post-covid terapiji ne govori dovoljno, a upravo je ta vrsta rehabilitacije i suplementacija određenim vitaminima i mineralima od izuzetne važnosti za oporavak pacijenata. Nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti ovu uspešnu akciju“, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma BiH.

U prvoj fazi akcije „Superheroji maske nose ispod očiju", zdravstvenim ustanovama donirana je pomoć u zaštitnoj opremi, dok se druga faza ogledala u donaciji brzih antigenskih testova i dezinfekcionih sredstava.

„Zahvaljujem se kompaniji Hemofarm na ovoj akciji kao i na uručenoj pomoći. Brzi antigenski testovi će nam biti od velike pomoći u procjeni kod vakcinacije, odnosno procjeni za daljom obradom pacijenata. Procjena pri vakcinaciji nam je veoma bitna kako se ne bi vakcinisali pacijenti koji su trenutno pozitivni na Covid-19, a nemaju izražene simptome. Nadam se da će ovakvih akcija biti i u narednom periodu“, izjavila je dr Alma Šakić, direktorica Doma zdravlja Gradačac.

Od početka akcije „Superheroji maske nose ispod očiju", od novembra 2020. obezbjeđena je pomoć u zaštitnoj opremi za 14 zdravstvenih ustanova u BiH ukupne vrijednosti od oko 80.000 KM.
HEMOFARM d.o.o. Banja Luka
Novakovići bb
78000 Banja Luka
Bosna i Hercegovina

tel. +387 51 331 650

infobl@hemofarm.com

Compliance Reporting Portal