Proizvodi bez ljekarskog recepta
Raznovrsna paleta CHC proizvoda
Ovi preparati se mogu kupiti bez ljekarskog recepta. Obuhvataju proizvode za prevenciju i ublažavanje lakših zdravstvenih tegoba. Često se za njih koristi zajednički naziv bez recepta (engl. „Consumer Healthcare“). Ova grupa proizvoda obuhvata lijekove koji se izdaju bez recepta( engl. OTC „Over the counter“), medicinska sredstva, dijetetske suplemente i predmete opšte upotrebe poput kozmetike.
Naši OTC proizvodi
 • Stomačne tegobe
  U ovoj kategoriji možete pronaći proizvode koji će Vam pomoći da prevenirate i da se oslobodite stomačnih tegoba, kao što su bolovi i grčevi u stomaku, gorušica, nadutost, dijareja i zatvor.
  Žensko zdravlje
  U ovoj kategoriji su proizvodi namijenjeni za održavanje ženskog zdravlja. U njoj ćete naći proizvode za njegu i očuvanje intimnog zdravlja (Beliema, Vagilact), te široku paletu vitaminsko-mineralnih dodataka ishrani (Ferrimore, Magnetrans, Pregnancy, OsteoAdvance) koji će vam pomoći da nadoknadite esencijalne vitamine i minerale u različitim situacijama i periodima života.
  Ljepota i njega
  U ovoj kategoriji se nalaze kozmetički proizvodi namijenjeni zaštiti kože od štetnog sunčevog zračenja i tretmanu tvrdokornog celulita (Ladival i Thiomucase). Tu su i proizvodi za tretman različitih stanja kože poput peruti i drugih gljivičnih infekcija.
  Vitamini i minerali
  U našoj paleti vitamina i minerala se nalaze proizvodi koji sadrže pojedinačne vitamine i minerale, ali i njihove kombinacije, pažljivo osmišljene da odgovore različitim potrebama. Širok portfolio vitamina (Polivit B, Vitamin B12, Vitamin C, Eunova DuoProtect D3K2), minerala (Magnetrans), kombinacija vitamina i minerala ( Ferrimore, Imunocink, Selenium, Pregnancy), te antioksidansa ( Alphalipoin forte, Coenzyme Q10) se svakodnevno unapređuje, prateći trendove u svijetu.
  Imunitet
  U ovoj kategoriji naći ćete proizvode koji doprinose normalnoj funkciji i jačanju imuniteta za djecu i odrasle.
  Prevencija nastanka tromba
  U ovoj kategoriji se nalaze preparati koji sprečavaju nastanak tromba u krvnim sudovima, bilo da se koriste sistemski (Midol protect) ili lokalno kod proširenih vena i modrica (Hepatrombin, Sinedol)
  Bol i povišena temperatura
  U ovoj kategoriji se nalaze proizvodi za olakšanje bola, ali i snižavanje povišene tjelesne temperature.
  Alergije
  Alergije su sve veći problem modernog doba i značajno utiču na kvalitet života. U ovoj kategoriji naći ćete proizvode koji mogu pomoći u olakšanju alergijskih tegoba.
  Bebe i djeca
  Bebe i djeca zahtjevaju posebnu pažnju svih nas kao i podršku u zdravom odrastanju i olakšanju tegoba koje mogu da se jave u ovom periodu. Upravo zbog toga, u svom portfoliju imamo široku paletu proizvoda koji pružaju kompletnu podršku od rođenja pa do adolescentnog doba: hrana za bebe, suplemenati sa vitaminima i mineralima za jačanje imuniteta, probiotici, te proizvodi za olakšanja simptoma prehlade i gripe.
  Kašalj i prehlada
  Kašalj je iznenadan i često ponavljajući refleks koji pomaže, da se izbace štetne strane čestice, sekret, iritansi i mikrobi. Mnogi virusi i bakterije šire se putem kašlja i često upravo kašalj ukazuje na prisustvo bolesti. Naš asortiman brendova protiv kašlja uključuje sirupe za različite vrste kašlja na prirodnoj osnovi (Bronhoklir) i na hemijskoj osnovi (Mucodyne i Omnitus).

  Respiratorne infekcije poput prehlade i gripa imaju veliki značaj za javno zdravlje zbog svoje učestalosti i lakog prenošenja, usljed čega su čest razlog odsustvovanja iz škole i sa posla. U našem portfoliju su dostupni proizvodi za ublažavanje simptoma prehlade i gripa (Grippostad C, Ibumax duo) ali inovativni proizvodi poput Viruprotect spreja koji može deaktivirati viruse prehlade u grlu i spriječiti njihovo dalje razmnožavanje.
  Zdravlje urinarnog trakta
  U ovoj kategoriji nalaze se proizvodi namijenjeni olakšanju tegoba urinarnog trakta kod žena i muškarca.
  Rehabilitacija
  Rehabilitacija je veoma značajan aspekt u zdravstvenoj zaštiti pacijenata jer je nakon različitih bolesti i stanja organizamu potreban oporavak, kako bi se vratio u stanje prije bolesti.
  HEMOFARM d.o.o. Banja Luka
  Novakovići bb
  78000 Banja Luka
  Bosna i Hercegovina

  tel. +387 51 331 650

  infobl@hemofarm.com

  Compliance Reporting Portal